Linkek

Írásszakértő Nyomtatás

Írásszakértés lényege


A kézírásra vonatkozó elemzéseket két nagy szakterület, a grafológia és az írásszakértés végzi. A kettő viszont nem ugyanaz. Igaz, hogy mindkettő a kézírással foglalkozik, de módszereik, levont következtetéseik iránya eltérő. Míg a grafológia a jellemábrázolást, az ember személyiségjellemzését tűzi ki célul, az írásszakértőnek nem  a jellem a fontos, hanem hogy az írás melyik személytől származik. A személy beazonosítása, a kézírás eredetének a feltárása a lényeg, vagyis az írás kinek a kezétől származik, vagy éppen ki az, aki nem írhatta. Ezért a mérési, vizsgálati módszerek is eltérnek a grafológiai elemzés ill. jellemábrázolás módszereitől.

 

Szakértői tevékenységek
A két szakma tehát egymástól elzártan működő ágazat. Az írásazonosítókat, írásszakértőket akkor kell segítségül kérni, ha pl. végrendelet hamisítás, csekk hamisítás, szerződéskötéskor aláírás hamisítás stb. történik. A hamisításnak pedig számtalan formája van, amit az írásazonosító felismer, és lebukásra kényszeríti az elkövetőt. Mivel az írás különböző körülmények között is megőrzi sajátosságát, magában hordozza azokat az ismertetőjegyeket, amelyek a személy íráskészségéből és írásszokásaiból erednek. Itt is szükség van azonban a grafológia alapjaira.

 


 

Linkek

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
GrafologiaElemzes.hu, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting
Linkgyjtemny Internet.wyw.hu Ingyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonok Items.hu Linkgyjtemny Kategorizlt linkek a kezdlapon! Linkajnl LinkBank Linkkatalgus Linkgyr linkkatalgus Hungarian Web Linkgyjtemny Linkraktr Webkatalgus - Linktr Nyelviskola linkgyjtemny Link-katalgus Magyar Honlap Webkatalgus